Volleyball Cup Finals

Vorige zondag (18/02/2018) werden de finales van de beker van België gespeeld in het Sportpaleis. Door een gelukkig toeval konden we een delegatie van Zenneblok sturen om te gaan supporteren: Chesney van Heren 4 kon via zijn werk aan 16 tickets geraken. Aangezien het redelijk kort dag was, werd er woensdag en donderdag na de training rondgevraagd wie er interesse had om mee te gaan. En zo konden 16 gelukkigen mee naar de grootstad Antwerpen.

Alvorens naar daar te vertrekken, werd er eerst nog gebruncht bij een uitermate vriendelijke gastheer die met plezier zijn keuken en eetkamer ter beschikking stelde. Om de last wat te verdelen, moest iedereen iets meebrengen om te eten of te drinken. Er werd afgesproken om 11h en en kwart voor 12 was iedereen al aanwezig… De brunch werd een gezellige bedoeling en zoals gepland vertrokken we om stipt half 1 naar Antwerpen.

Er werden 2 wedstrijden afwerkt: om 14h de finales van de mannen tussen Roeselare en Maaseik en om 18h stond Asterix Beveren tegen VC Oudegem op het programma. Een vol sportpaleis zag dat Roeselare en Maaseik aan elkaar gewaagd waren. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe en pas bij 22-19 kon Roeselare een kloofje slagen. Dit gaven ze niet meer uit handen en haalden de eerste set met 25-22 binnen.

Set 2 kreeg een gelijkaardig spelverloop. De Limburgers kon pas bij 16-20 een kloof maken die niet meer gedicht werd door de West-Vlamingen: 1-1. De 3e set was een ander paar mouwen: Maaseik leek in slaap te zijn gedommeld en een efficiënt Roeselare profiteerde hier uitermate van: 25-16 was de setstand. In de 4e set kon Maaseik zich herpakken, maar weer trok Roeselare aan het langste eind, met dank aan Hendrik Tuerlinckx, de man in vorm bij Roeselare. De West-Vlamingen haalden zo voor de 3e keer op rij de beker binnen.

Bij de dames nam Oudegem een goede start en kon meteen een kloof maken. Deze kloof bleef tot diep in de set op het scorebord staan, maar Asterix kon net op tijd een versnelling hoger schakelen en de eerste set toch nog binnenhalen. In set 2 nam Asterix direct de bovenhand. Vooral Van Gestel was in vorm en zorgde bijna eigenhandig voor setwinst, uiteraard steeds goed aangespeeld door Biebauw. Jawel de zus van Dieter was ook aan het werk in het Sportpaleis en speelde een sterke wedstrijd. Jammer voor Zenneblok dat het talent niet eerlijker verdeeld is in de familie… In set 3 probeerde Oudegem nog, maar er was niets te doen aan de overmacht van Asterix en 3-0 werd dan ook de eindstand.

En zo kwam ook deze mooie dag aan zijn eind. Maar we hebben heel wat bijgeleerd: er is nog een klein verschil in niveau tussen Zenneblok en andere topploegen en een brunch organiseren voor 16 man is geen aanrader ;-).

Geef een reactie