Goede start voor Heren 1

Heren 1 heeft de competitie goed ingezet donderdag 9 oktober. Hun eerste wedstrijd was op Machelen. Dag van de wedstrijd zelf moest opposite Dieter nog afzeggen wegens inspuiting in de knie. Gelukkig kon dit met nieuwkomer Kenzo efficiënt opgevangen worden. Stef op opposite, Tom, Dirk en Kenzo als hoekaanvallers, en de rest van de ploeg bleef ongewijzigd.

Het begin van de wedstrijd liep moeilijk. In de eerste set ging het eerst nog gelijk op, maar uiteindelijk sloeg Machelen een redelijke kloof. Zenneblok kwam nog verdienstelijk terug op het einde van de set, maar kon het jammer genoeg niet afmaken. 1-0, maar de ploeg voelde dat er meer inzat. De 2e en 3e set kenden hetzelfde verloop: in het begin van de set liep Machelen telkens een paar punten uit, maar Zenneblok kwam altijd op tijd terug op gelijke hoogte en maakte sets 2 en 3 redelijk overtuigend af. Na 3 sets stond het dus 1-2.

Heren 1, nu helemaal op dreef, bracht met momenten zeer mooi volleybal. De passen werden goed verdeeld en iedereen pikte zijn puntjes mee. Verdedigend was Zenneblok ook zeer efficiënt: telkens een goed blok en achteraan stond iedereen klaar om alles op te vangen. De 4e set verliep dan ook zeer vlot. Machelen was volledig uitgeteld en bij Zenneblok lukte alles. Na een korte set kon Heren 1 de drie punten mee naar huis brengen: 1-3.

Hoewel de wedstrijd misschien op een valse noot begon, werd al snel duidelijk dat Heren 1 op scherp staat. De sfeer zit goed en de prestaties waren top. Coach Marc zag dat het goed was. Als deze trend verder gezet wordt, belooft het een mooi seizoen te worden en is alles mogelijk in deze reeks met enkele topploegen. De toevoeging van jongere spelers werpt zijn vruchten af en geeft hoop voor de toekomst.

Geef een reactie