Challenges

The Ultimate Challenge (08/03-14/03)

Het is zover: de laatste en allesbeslissende challenge! Deze week kunnen jullie jullie punten verdubbelen of verliezen (en alles daar tussenin). Het principe is eenvoudig: jullie moeten op 2 vragen antwoorden. En op deze vragen kan je je reeds verdiende punten inzetten. De vragen zijn:

 1. Worden er meer dan 300km gelopen deze week?
 2. Worden er meer dan 50 loopactiviteiten gelogd deze week?

De regels zijn ook eenvoudig: enkel het lopen wordt in beschouwing genomen; fietsen telt dus niet deze week. Met salonsporten wordt ook geen rekening gehouden. Per dag zijn enkel de eerste 2 activiteiten per dag geldig. De rest wordt niet in beschouwing genomen. Je moet geen minimaal aantal activiteiten loggen om deel te nemen aan de challenge. En er zijn eveneens geen minimum afstanden per activiteit. Je post je activiteiten, zoals steeds, zo snel mogelijk op Strava.

Je krijgt tot maandag 23h59 op jouw pronostiek door te sturen. De punten die je kan/mag inzetten, zijn degene die nu op de rangschikking staan. De punten voor challenge 14 kunnen dus niet worden ingezet (maar worden later wel verrekend). Bijvoorbeeld (fictief voorbeeld uiteraard): Nico heeft momenteel 1.780 punten. Hij denkt dat er in het totaal geen 300km gelopen zal worden en zet hier 1.000 punten op in. Hij denkt echter wel dat 50 activiteiten gelogd gaan worden en zet hier zijn resterende 780 punten op in. Als zijn voorspelling klopt, verdient hij zijn ingezette punten dubbel terug. Klopt het niet, verliest hij deze punten. Je kan op 1 vraag punten verdienen en op de andere punten verliezen. Je moet dus niet beide vragen correct hebben om punten te verdienen. En je bent niet verplicht al je punten in te zetten. Denk er dus goed over na en stuur je gok voor maandag 23h59 persoonlijk door naar mij.

Challenge 14 (01/03-07/03)

Carnaval! Deze week doen we het op sportief vlak even iets rustiger aan. Stilte voor de storm :-). Om de challenge te volbrengen moeten jullie minstens 1 activiteit loggen. Dit zou uiteraard geen probleem mogen zijn. Maar het draait om de extra punten; deze maken uiteindelijk het verschil in de rangschikking. Deze week kunnen jullie extra punten te verdienen door jullie outfit :-). De meest originele outfits krijgen extra punten! Dus duik de verkleedkist in en doe eens zot. Neem een foto tijdens je loopje of fietstocht van je outfit en zet deze bij je activiteit op Strava. Meerdere inzendingen zijn zeker toegelaten!

Veel succes! En vanaf volgende week wordt de inzet een stuk groter! Iedereen maakt nog kans op de titel van King of Queen van Zenneblok!

Challenge 13 (22/02-28/02)

Deze week kunnen jullie extra punten verdienen door te gokken! Het principe is eenvoudig: jullie gokken hoeveel activiteiten er deze week in het totaal gelogd zullen worden op Strava. De beste gokkers krijgen extra punten; hoe dichter bij het juiste aantal, hoe meer punten!

De regels zijn als volgt: om kans te maken op de extra punten van het gokken, moet je minstens 2 activiteiten loggen deze week (lopen of wandelen telkens min. 3km, fietsen min. 10km). Je stuurt voor maandagavond 23h59 persoonlijk naar mij door wat je gok is. Het maximale aantal activiteiten dat per deelnemer per dag telt, is 3. Voor alle activiteiten gelden de minima van 3km en 10km. Salonsporten mag: de procedure zoals gewoonlijk is van toepassing.

Good luck!

Challenge 12 (15/02-21/02)

Everesting! Het is terug tijd voor een gemeenschappelijke challenge! Deze keer gaan we hoogtemeters verzamelen. Het uiteindelijke doel is de hoogte van Mount Everest bij elkaar lopen en/of fietsen. Er zijn ook tussentijdse doelen: de hoogte van Signaal van Botrange (694m) en de top van de Mont Blanc (4.810m), respectievelijke de hoogste punten van België en Europa. Maar het echte doel is dus de 8.849 hoogtemeter halen! Botrange is 50ptn waard, de Mont Blanc 100ptn en Mount Everest maar liefst 250ptn. Iedereen die meer dan 50 hoogtemeters doet deze week, heeft recht op deze punten. Als jullie de 8.849m halen, dan wordt de traktatie van vorige keer (van de 500km lopen) uitgebreid met hapjes :-). Zoals altijd baseert de jury zich op de hoogtemeters die Strava registreert.

Zoek dus een mooie helling of lange trap, en klimmen maar! Succes!

Challenge 11 (08/02-14/02)

Deze week wordt er terug gevolleybald! De challenge heeft 2 moeilijkheidsgraden, met aangepaste punten uiteraard. Het eerste niveau is al toetsen gaan liggen en terug rechtstaan. Dit is 100 punten waard. Het tweede, iets moeilijkere, niveau is hetzelfde, maar enkel met harde balcontacten. Dit is goed voor 200 punten. Je krijgt enkel de punten van het moeilijkste niveau dat je kan uitvoeren: dus eerst al toetsend gaan liggen en terug rechtstaan, en daarna hetzelfde doen met harde balcontacten, levert 200 punten op (en dus geen 100+200=300 punten).

Extra punten kunnen deze week wel verdiend worden door de opdracht met de harde baltoetsen meerdere malen achter elkaar te doen, zonder onderbreking. Voor elke extra “lig-sta” sequentie worden er extra punten uitgedeeld! Filmpjes in de WhatsApp groep zetten als bewijs. Meerdere inzendingen zijn toegestaan.

Omdat dit weekend nogal druk is, kan ik zelf helaas geen demo-filmpjes maken. Maar ik heb het gevraagd aan mijn persoonlijke assistente en zij ging dit in orde brengen.

Succes!

Challenge 10 (01/02-07/02)

We gaan terug lopen/fietsen! Challenge van deze week is eenvoudig: log 3 activiteiten in Strava: (minimum) 3km lopen of 10km fietsen zijn geldige activiteiten.

Voor de extra punten deze week: de 2 laatste sporters van elke dag zullen beloond worden, en dit in stijgende lijn. Maandag 5ptn, dinsdag 10ptn, woensdag 15ptn en zo verder. Salonsporten is toegestaan voor de challenge, maar NIET voor de extra punten. Werkwijze voor de salonsporters is dezelfde als vorige keer.

Good luck!

Challenge 9 (25/01-31/01)

Deze week staat er opnieuw een technische uitdaging op het programma. Jullie moeten een specifieke sequentie uitvoeren met een bal om de challenge te volbrengen. Dit filmen jullie en zetten jullie in de WhatsApp groep als bewijs. De sequentie is als volgt:

 • Toets
 • Linkerarm
 • Rechterarm
 • Receptie
 • Toets
 • Terwijl de bal in de lucht is, doe je een “bottle flip” (zorg er dus voor dat je een half gevulde PET fles in de buurt hebt)
 • Vang de bal op

De challenge is pas correct uitgevoerd als alle handelingen in juiste volgorde uitgevoerd worden en als de “bottle flip” gelukt is. Zorg ervoor dat ook de landing van het flesje duidelijk in beeld is! Gezien de moeilijkheidsgraad van de challenge, zal deze meer dan 100 punten waard zijn! Uiteraard kunnen er deze week ook extra punten verdiend worden, en wel op 2 manieren. Als de eerste sequentie gelukt is, mag je rustig verder doen en proberen een 2e keer de sequentie te volbrengen. Je vangt de bal na de “bottle flip” op en begint opnieuw. Elke extra sequentie is punten waard. Let wel: alles moet in 1 shot gefilmd worden (en er mag maximum 10 seconden tussen de verschillende sequenties zitten). De 2e manier om (veel) extra punten te verdienen, is door je flesje op de dop te laten landen!

Een voorbeeldfilmpje van een professional die de challenge voordoet, zal zo snel mogelijk verschijnen in de WhatsApp groep!

Veel succes!

Challenge 8 (18/01-24/01)

In deze challenge gaan we een strategisch element toevoegen. De basis van de challenge is eenvoudig: 2 activiteiten loggen: lopen/wandelen of fietsen. De loopjes of wandelingen moeten minimaal 3km lang zijn, het minimum voor de fietstochtjes is 10km. En salonsporten wordt deze week weer toegelaten, maar zeker niet aangemoedigd :-). 2 activiteiten registreren (volgens de bovenvermelde voorwaarden) is voldoende om de challenge te volbrengen. Dit is bijgevolg 100 punten waard!

Het strategische aspect zal bepalen wie er extra punten kan verdienen. Voor elke 5 activiteit (dus de 5e, 10e, 15e,…) worden extra punten gegeven. De (strenge, maar immer rechtvaardige) jury zal zich hiervoor baseren op het aanvangsuur van de activiteit in Strava. Om te vermijden dat iemand die bijvoorbeeld 15km gaat lopen, zijn/haar activiteit in 5 keer 3km opsplitst en zo zijn/haar kansen om een 5e activiteit te registreren aanzienlijk vergroot, worden per dag per persoon enkel de eerste 2 geldige activiteiten in beschouwing genomen. Elke activiteit moet ook zo snel mogelijk geüpload worden op Strava (zeker de dag zelf nog, of de jury zal ingrijpen ;-)). Er zullen regelmatig updates verschijnen de WhatsApp groep.

Jullie kunnen elkaars prestaties uiteraard volgen op Strava en zo bepalen wanneer het het interessantste is om te gaan sporten. Veel succes!

Challenge 7 (11/01-17/01)

Deze week wordt er weer gelopen! En er vallen elke dag punten te verdienen! Het concept is eenvoudig: loop maandag 1km en verdien 10 punten, dinsdag 2km voor 20 punten en zo verder tot zondag 7km voor 70 punten. In het totaal zijn er dus 280 punten te verdienen deze week! Ter verduidelijking: maandag moet er 1km gelopen worden, dus alle Strava loopjes die tussen 1.00km en 1.99km zijn, worden goedgekeurd. En zo verder tot zondag. Leuke foto’s van jullie loopjes op Stava worden altijd beloond!

Veel loopplezier!

Challenge 6 (04/01-10/01)

Omdat we er vanuit gaan dat er in 2021 terug gevolleybald mag worden, is de challenge voor deze week volleybal-technisch! Deze week laten we Strava even voor wat het is (maar bijtrainen mag uiteraard altijd). De bedoeling is om een bal (wat voor bal dan ook, liefst volleybal, maar geen ballon) in de lucht te houden, maar wel in een specifieke volgorde:

 • Linkerbeen (voet, knie,… mag allemaal)
 • Rechterbeen
 • Linkerarm
 • Rechterarm
 • Toets
 • Receptie
 • Bal achter de rug opvangen

Je hebt de challenge tot een goed einde gebracht als je deze sequentie onafgebroken kan uitvoeren. Maar er zijn uiteraard extra punten te verdienen. Probeer zoveel mogelijk sequenties achter elkaar uit te voeren: elke extra sequentie levert extra punten op. Je moet enkel op het einde van de laatste sequentie de bal achter de rug opvangen (bijvoorbeeld: 2 sequenties = been-been-arm-arm-toets-receptie-been-been-arm-arm-toets-receptie-bal opvangen). Film jezelf tijdens deze challenge en zet je filmpje in de WhatsApp groep als bewijs. Je mag meerdere filmpjes sturen (als je je persoonlijk record verbetert). Op WhatsApp volgt nog een filmpje met een voorbeeld van 1 sequentie, uitgevoerd door een professional :-D.

Challenge 5 (28/12-03/01)

Deze week zetten we eindelijk een punt achter 2020. Dit was waarschijnlijk voor de meeste onder ons geen topjaar: we konden niet zomaar doen wat we wilden, zagen vele plannen in het water vallen en konden vooral niet veel volleyballen… Hopelijk wordt 2021 een stuk beter. En om het jaar goed in te zetten, zal deze challenge niet alleen beroep doen op jullie ondertussen reeds uitstekende conditie, maar zeker ook op jullie creativiteit! Deze week mogen jullie kiezen welke sport jullie beoefenen, maar de bedoeling is om in Strava een zo origineel mogelijke route te maken. Jouw route zou iets moeten uitbeelden. Zie onderstaand voorbeeld:

Meerdere inzending zijn uiteraard toegestaan. En punten worden toegekend door de zeer strenge, maar rechtvaardige jury op basis van creativiteit en originaliteit.

Veel plezier!

Challenge 4 (21/12-27/12)

Deze week is het kerstmis! Dit is altijd een periode van samenzijn. Dat wordt dit jaar helaas moeilijk gemaakt door de Corona-pandemie. Toch staat deze challenge in het teken van “samen”. Het doel deze week is een gemeenschappelijk doel: we proberen met Zenneblok 300km te lopen! Als dit gehaald wordt, krijgt iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen punten voor een challenge volbracht! Er zal regelmatig een update van het totaal aantal gelopen kilometers gepost worden in de WhatsApp groep. En elke extra 50km is ook extra punten waard. Halen we de kaap van de 500km, dan betaal ik iets te drinken (vanaf dat de sporthal terug open is) aan iedereen die mee heeft gelopen! Dus blijf niet langer in je zetel zitten, maar trek je loopschoenen aan en ga lopen! Zo lang en zo vaak mogelijk :-).

Succes en vrolijk kerstfeest!

Challenge 3 (14/12-20/12)

De voorbije weken lag de focus vooral op lopen. Dat gaat deze week veranderen. De bedoeling is dat jullie een activiteit loggen in Strava die niet lopen is. En er worden extra punten uitgedeeld voor originaliteit. Bijvoorbeeld: een toertje gaan fietsen is voldoende om de challenge binnen te halen. Dus hier verdien je 100 punten mee. Maar een toertje op een éénwieler is uiteraard origineler en is meer punten waard.

Wees dus zo creatief mogelijk en ga sporten! Ga kijken op zolder, in de kelder, in de garage welke zotte vervoersmiddelen je nog hebt liggen en vertrek! Zet telkens in de commentaar van je activiteit wat je juist gedaan hebt en voorzie ook een foto als bewijs. Meerdere inzendingen zijn zeker toegelaten, worden zelfs aangemoedigd en zullen ook beloond worden.

Let’s go Zenneblokkers!

Challenge 2 (07/12-13/12)

Voor de 2e uitdaging steken we een tandje bij ;-). Deze week moeten jullie 2 keer gaan lopen. Elke loop moet minstens 3km lang zijn, maar ik verwacht dat iedereen naar eigen vermogen presteert. Om een extra dimensie toe te voegen, kunnen er deze week ook bonuspunten verdiend worden! Degene die als eerste zijn 1e loop logt (te beginnen vanaf maandag 07/12 0h01), krijgt 50 punten extra. Ook een extra 50 punten voor degene die zijn 2e loop van de week als 1e uitvoert na vrijdag 11/12 0h01. Moest het niet helemaal duidelijk zijn: vragen via de WhatsApp groep :-). Iedereen die 2 keer gaat lopen (maakt niet uit wanneer in de week), verdient uiteraard zijn 100ZP.

Laat ook zeker een originele commentaar achter in je activiteit; dit is altijd leuk. Als je tijdens je activiteiten originele foto’s post, kan je ook extra punten verdienen! Dus laat je volledig gaan!

Veel succes!

Challenge 1 (30/11-6/12)

De eerste uitdaging! We houden het zeer toegankelijk :-). Jullie moeten volgende stappen tot een goed einde brengen:

 • Installeer de Strava app
 • Word lid van Zenneblok (meer info hier)
 • Loop (minimum) 4km (of een combinatie van lopen en wandelen: het doel is iedereen laten bewegen)

Dit zou voor iedereen haalbaar moeten zijn! Jullie hebben hier een volledige week de tijd voor, dus gebrek aan tijd kan geen excuus zijn :-)! De 4km is een ondergrens: als je meer wil lopen, dan moedig ik dit alleen maar aan!

Succes!