H2 levert epische strijd in Stokkel

Zondagochtend moest onze 2e herenploeg zich opmaken voor een uitwedstrijd in Stokkel, een rechtstreekse concurrent. Door de afwezigheden van Dirk en Herwin, moesten Tom, Dieter en Nico mee. Het beloofde op voorhand een felbevochten duel te worden tegen de immer sympathieke mannen uit Stokkel.

Reeds vanaf het begin van de eerste set werd er op scherp gespeeld. Vooral Stokkel begon wakker en alert aan de wedstrijd en nam de set direct in handen. Zenneblok bleef wel aanklampen, maar kon nooit echt een vuist maken. De set ging dan uiteindelijk ook naar Stokkel. In de 2e set kregen de supporters een heel ander wedstrijdbeeld te zien. Heren 2 was duidelijk wakker geschud na de eerste set en kwam veel scherper voor de dag. Mooie combinaties en efficient volleybal zorgden voor een overtuigende voorsprong. Stokkel kwam nooit echt in de set en Zenneblok wist overtuigend de setstand in evenwicht te brengen.

In het begin van de derde set waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Zenneblok kon jammer genoeg niet het niveau van de vorige set halen en moest na verloop van tijd achter de feiten aanlopen. Nico werd nog even ingebracht op setbal, maar kon het tij niet doen keren: onze heren waren terug op achtervolgen aangewezen. De 4e set kende een gelijk spelverloop als de 2e: Zenneblok domineerde duidelijk en kon redelijk eenvoudig de set naar zich toe trekken.

Alles zou beslist worden in de 5e set. De eerste punten gingen nog gelijk op, maar uiteindelijk kon Stokkel een klein kloofje slagen. Nico werd op 9-6 achterstand nog eens ingebracht; deze keer met meer succes. De kloof werd gedicht en de spanning liep op. Op 14-12 kreeg Stokkel 2 wedstrijdpunten, maar door goed verdedigend werk kon Zenneblok de bordjes terug gelijk zetten. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd en kregen elk verschillende matchballen, maar konden deze maar moeilijk afmaken. Deze thriller van formaat werd jammer genoeg door Stokkel gewonnen met 23-21. Een zeer spannende wedstrijd, die spijtig genoeg niet de juiste winnaar kent…

Geef een reactie